Hvem er vi?

Annette Larsen og Erik Fenger

Orøvej 28

4300 Holbæk


Tlf.: +45 22 33 69 95


kennel.schca@gmail.com

Kennel  Sch-Ca  kommer af følgende : (Schæfer-Cairn Terrier) vi er en lille kennel, som vi startede sammen i 2005. Vi har ikke noget ønske om at blive en stor kennel, og har aldrig mere end et kuld hvalpe af gangen, da vi prioriterer at have tid til den enkelte hvalp.

Vores mål med avlen er at opdrætte mentalt og fysisk sunde hunde som opfylder FCI`s standarder for racen.

Vi har begge to en lang karriere inden for hunde verden og indtil 2019 har vi også avlet Schæferhunde over brugslinjer, lige nu er det kun Cairn Terrier der indgår i vores lille kennel.

Interessen for Cairn Terrier blev skabt for år tilbage da Erik overtog en 5 årig Cairn Terrier-han fra en Onkel. ”Buller” var afleveret til pasning på onklens hundepension, men blev aldrig afhentet igen. ”Buller” var et pragteksemplar for denne herlige race. Han var fysisk robust, kærlig, nem at omgås, lydig og besad en utrolig mental styrke. Dette bevirkede, at hjertet var tabt for denne charmerende race.

I 2004 – efter længere tids research – købte vi Cairngårdens Miss Mona. Gennem deltagelse på flere Cairn Terrier udstillinger med ”Miss Mona", startede interessen for opdræt af denne race. ”Miss Mona” blev hermed grundlaget for vores opdræt af Cairn Terrier. det er nu en race der fylder meget i vores liv og som bringer mange gode oplevelser og grin. vi har nu 3 generationer af Cairn.

Vores baggrund og erfaring omkring hunde:

Erik startede i 1986 i Politiet og har siden 1995 virket som tjenestehundefører. Erik fik sin første Schæferhund i 1989. Til at starte med var det meningen, at denne hund blot skulle bruges som familiehund, men lidt opdragelse skulle der til, hvilket førte til medlemskab af Schfæerhundeklubben og Politihundeforeningen. Træningen gav hurtigt smag for hundetræning på konkurrenceniveau. Dette har gennem tiden ført til mange gode oplevelser og resultater ved deltagelse i flere danmarksmesterskaber både i Schæferhundeklubben, Politihundeforeningen samt Dansk Kennel Klubs IPO3 DM.

2008 var året, hvor træningen og konkurrencedeltagelse gik op i en højere enhed. Her lykkedes det Erik og ”Lexus”, som den første danske polititjenestehund til dato, at kvalificere sig til Verdensmesterskabet for Schæferhunde, som dette år blev afholdt i USA.

 

I 2014 Kvalificerede Erik sig med vores egen avlet schæfer Sch-Ca Fillip til VM i Frankrig, sidenhen har Erik deltaget med vores egne hunde til flere udtagelser samt til DM.

Udover at bruge meget tid på uddannelse og træning af egne hunde, fungere Erik endvidere som dommer i Politihundeforeningen, instruktør ved politiets hundeskole, samt tidligere Bruttotrupfigurant og har været i figurentudvalg ved Schæferhundeklubben i Danmark.

Annette fik i 1986 sin første Schæferhund. Der er siden brugt mange timer på trænings-pladsen til træning af Schæferhunde. Ikke blot egne, men også træning og uddannelse af andres hunde, ligesom hun har virket som instruktør i både Schæferhundeklubben og Rottweilerklubben.

I 2003 købte Annette Schæferhunden ”Peterlysen Hippi”, der er avlet over sportshundelinier. Efter endt brugsprøveuddannelse og avlskåring, dannede ”Hippi” grundlaget for vores daværende Schæferhundeopdræt.

Hele Annettes familie har været opdrætteter af jagthunde.

 

 

ego med cairn.jpg
18527153_10211353563568333_3958371247027